RSS
 

TEBRİKLER…

07 Kas

Arkadaş güzel olanı, başarıyı taktir etmek lazım.

Karşı taraf rakibin, hatta düşmanın olsa dahi. Hele başarıyı arkadaşın, dostun gerçekleştirmiş ise, daha bir keyif almalı, gururlanmalı ve layık olunan övgüyü eksik etmemeli.

Metin YAZICI ‘nın TEBRİKLER adlı yazısı…Bugün sizlere övgüye değer bazı başarılardan söz edecek, dolayısıyla bu başarının altında imzası bulunanları tebrik edeceğim.

Geçtiğimiz Cumartesi günü Pen Otel Tesisleri’nde Türk Halk ve Türk Sanat Müziği dalında organize edilen Amatör Sesler Yarışması’nın finali yapıldı.

Organizasyona katılan 200-300 kişinin dışında kalanlar, o gece evleri,nde televizyon mu seyrediyorlardı, misafirmi ağırlıyorlardı bilmem ama, nefis bir geceyi kaçırdıklarından şüphem yok.

Yüze yakın yarışmacının arasından seçilerek finale kadar gelen Türk Halk Müziği dalında 8, Türk Sanat Müziği dalında 8 olmak üzere toplam 16 pırıl pırıl genç, bizlere mükemmel bir müzik ziyafeti çektiler. Herbiri ayrı ayrı yetenek olan bu gençleri dinlerken onların Kral TV,Genç TV gibi kanallarda izlediğimiz şarkıcı, türkücü, popçudan çok daha iyi olduklarını gördük.

Hele bazıları vardı ki saatlerce dinleseniz bıkmazsınız.

16′sını da tebrik ediyorum.

Bu organizasyonu, ilçemizde yayın yapmakta olan Olay ve Yenigün gazeteleri gerçekleştirdi. Geçen yıl yapmışlardı bu yıl 2.si oldu.

Olay Gazetesi’nin sahibi Ahmet Tükek ve Yenigün Gazetesi’nin sahibi Selim Sarmer, çok iyi anlaşan iki arkadaş. Zaten hep birlikte dolaştıkları için onlara Edi ile Büdü diyoruz biz.

Bu tip organizasyon işini iyi beceriyorlar. Yarışmanın duyurulmasından, finallerin sonuçlanması aşamasına kadar müthiş bir performansla gayretli çalıştıklarını biliyorum.

Edi ile Büdü, gazete çıkarırken de aynı performansı gösterseler, eminim arkalarından nal toplarız.

Bir yarışma ya da benzeri bir organizasyon düzenlersiniz, organizasyonu maddi olarak finans edersiniz, duyurursunuz ve insanlar gelir katılırlar. İş tamam olur. İyi kötü bunu birçok kişi becerir.

Edi ile Büdü’ye sırf bu yüzden övgü yağdırmaya niyetim yok.

Ama o gecenin çok farklı, çok istisnai bir durumu vardı.

O gece Türk müziğine adını altın harflerle yazdırmış birçok bestekar ve söz yazarı, organizasyonu tarihi kayıtlara geçirecek kadar değerli bir boyuta taşıdılar.

“Yorgunum dostlar, Güle güle git, Hatayı günahı kendinde ara, Gizli aşk bu söyleyemem derdimi hiç kimseye, İnleyen nağmeler ruhumu sardı, Selamı sabahı kesiver gitsin, Bir sevgi istiyorum, Eller kadir kıymet bilmiyor annem, Yaranamadım, Bir kadın tanıdım çok ağlıyordu, Gözlerin doğuyor gecelerime, Sevgisiz yaşayamam, Ben seni unutmak için sevmedim, Bir kızıl goncaya benzer yanağın, Nasıl çalıp gittiniz gençliğimi seneler, Mevsimler başka başka, Aynı çatı altında aşkımız bir yalanmış, Ne diyeyim sen sağol, Sarsam diyorum, Biraz geç kalmadın mı, Kaşın gözün şöyle dursun, Yine yakmış yar mektubun ucunu, Hata bende günah bende, Aşk bende, Kadehinde zehir olsa içerim, Kalbe dolan o ilk bakış unutulmaz unutulmaz, Sevgilim desen bana, Bana bir aşk masalından şarkılar söyle, Geçsin günler seneler, Güle sorma o bilmez, Açılır gonca gül yar, Ömrümüzün baharı hep böyle geçsin, Hatıramdan hayalini silemedim silemedim, Sizden biri, Bir dünya yarattım yalnız ikimiz için, Dertli ne ağlayıp gezersin burda, Çapkın, Aşka gönül vermem aşka inanmam” gibi şarkıların bestekar ve söz yazarları o gece hep biraradaydı. Soruyorum size: Sadece şarkı isimlerini okuduğunuzda dahi yüreği kabarmayan, şöyle bir 20-30 sene öncesine gidip gelmeyen var mı aranızda?

O gece bizleri şereflendiren Erol Sayan’a, Turhan Taşan’a, Baki Çallıoğlu’na, Amir Ateş’e, Dursun Karaca’ya, Halit Çelikoğlu’na, Kemal Uğur’a, Rahmi Kalaycıoğlu’na ne kadar teşekkür etsek azdır. Kimileri bize eserlerini kendi seslerinden dinlettiler.

Bu şahsiyetleri tebrik etme gereğini duymuyorum. Çünki, halkımız onları zaten yaşarken ebedi olarak anılacak sanatçılar arasına sokmuş bile. İşte bu noktada bizim Edi ile Büdü’yü yani Olay Gazetesi sahibi Ahmet Tükek ve Yenigün Gazetesi’nin sahibi sahibi Selim Sarmer’i tebrik ediyorum.

Bu şahsiyetleri bir araya toplayıp, bir ilçede yapılacak organizasyona getirmek müsadenizle her babayiğidin harcı değil. Arkadaşlar, mükemmel bir iş başardınız. Helal olsun be size. Tekrar tebrikler.

Organizasyona sponsorluk yaparak destek veren Tuzla Belediyesi, Terma Mağazaları, Cihan Gıda Sanayi, Elçi Eğitim Kurumları, Cihan Polikliniği, Cihan Yemek Ssitesi, Aydınlar Şirketler Grubu’nuda katkılarından dolayı tebrik etmek gerekir. Biraz reklam oluyor amma olsun. Haklarıdır.

Tebrikle başlamışken, yine geçtiğimiz günlerde Ayna Grubu’nu Pendik’e getirerek stadyumu dolduran ve elde edilen gelirle lösemili çocuklar yararına 500 milyon TL toplayan Elvan Dirier’i, onun şahsında ANAP İlçe Teşkilatı’nıda tebrik etmek gerekir.

Pendik Belediyesi’nin Kick Box milli takımına seçilen ve bize 2. dünya şampiyonluğu kazandıran Serkan Yılmaz ile Ali Yılmaz Tekin’in şahsında konuyla ilgili başkan yardımcısı Kasım Keleş’i dolayısıyla Pendik Belediyesi’ni de tebrik ederim.

Deplasmanda Bursa Merinos’u 2-0 yenen ve arka arkaya 6 maç kazanarak liderliğini sürdüren Pendikspor’lu futbolcu ve yöneticileri de unutmuyor, başarılarından dolayı tebrik ediyorum.

Oldukça tebrik yazdım.

Şimdi onlarda bu yazıyı okuduklarında bana teşekkür edeceklerdir. Herhalde bu günlerde hayli keyifli olurum. İşim iş yani.

Ama, bu arada sizleri de bilgilendirmiş oldum.

İlçemizde, tebrik edilecek cinsten çok şeyler oluyor son zamanlarda. Haberiniz olmasa, yazık olmaz mıydı?..

 
 

Yorum Yap